Premierele săptămânii 7 – 13 februarie

E vineri, deci s-au schimbatără filmele. Și este o ofertă variată, de 4 must-see-uri. Premierele din week-end-ul acesta sunt top notch. Zburător și nimfomană, cyborg cop și distopie relațională.

Cred că asta ar putea fi o rubrică săptămânală. Săptămâna asta am văzut toate cele patru premiere. Chestie uimitoare chiar și pentru mine. Sunt filme de neratat, trust me.

RoboCop 2014

Premierele lunii: Robocop

Premierele lunii: Robocop

Trailerul e cam de căcat, dar așa sunt trailerele americane din ultimii ani. Filmul, însă, mi-a depășit cu mult așteptările foarte joase. Deci da, RoboCop 2014 merită văzut. Pentru că dă un reboot inspirat unei francize mișto și pentru că preia cu vârf și îndesat toate (sub)textele politice care i-au adus încă de la Verhoeven cult-status. Apropos, e cam la fel de just calibrat cu originalul și voi reveni mai pe larg zilele următoare.

De văzut pentru că: e un caz rarisim de film american de mase care-i mai degrabă deștept decât cool.

Her

Premierele lunii: Her

Premierele lunii: Her

Melodramă distopică în care un hipsteriot se amorezează de Siri 16.7. Am zis acu ceva vreme mai mult despre ce și cum este, nu mă repet. Cinesseur face un text bun, doct și detaliat despre niște conexiuni și subtexte.

Dacă nu l-ați văzut încă, păstrați-l pentru Sf Valentin. Nu de alta dar e și sirop și sci-fi și dacă tot puneți botul la consumerisme de import și  ieșiti la filme de dragoste pentru că e 14 februarie, măcar să nu suferiți prea mult. Și ăsta este compromisul optim.

Nymphomaniac II

Nymph()maniac vol 2

Nymph()maniac vol 2

Motive pentru a-l vedea existau și fără de scandalul cu interzicerea. Care-a fost cea mai eficientă campanie de promovare involuntară din istoria cinema-ului recent.  Acu’ oricum îl va vedea aproximativ toată lumea. Cocalari și semidocte, cinefili și pizdipoance, babe și adolescenți. Chestie care-mi pare în același timp foarte justă și cumplit de ilară.  Să ne grăbim spre cinemau, că se dă pulă & pizdă pe ecran. Mare cât casa. Vizionare plăcută, mie mi-a plăcut și din alte motive. P. S. Despre Nymphomaniac 1 zisei mai multe aici.

Ultimul zburător

Ultimul Zburator

Ultimul Zburator

Am zis deja  despre cât de ilară e zburătăcirea asta folcoric-onirică. Emil Călinescu zice la el pe blog că de fapt este un film lăudabil și că ar trebui păstrat pentru scoaterea în oraș de Ziua amorezaţilor. Eu mă recunosc mai misogin din fire, dar nu am întâlnit încă o femeie căreia să vreau să-i fac așa ceva. Adică da, ar avea într-un anume fel sens să-l vezi cu femeia. Dacă vrei să-i arunci la prima ceartă un snappy comeback inspirat de cele din film “Auzi fă, tu ce te dai așa specială? Crezi că ai pizda pe orizontală? Hă?”