Premierele săptămânii 14-21 februarie

Deci, cum să zic, nu prea este nimica deștept sau interesant de văzut la cinemau peste week-end. Premierele sunt cam slabe, dar după week-endul trecut, de-a dreptu incendiar, asta era de așteptat.

Măcar de-aș putea face din cele cinci filme cu premierele pe 14 o înșiruire gen <<una tare, una moale>>. Nu cred că ar ieși. Să vedem totuși, alfabetic minunățiile.

Endless Love (Îndrăgostiți pentru totdeauna)

Genul programului: film pentru femei. Până și trailerul mustește de sirop din fiecare pixel, FFS. Alex Pettyfer,  pulet prin excelență și deloc actor (so far din ce i-am văzut eu prin portofoliul actoricesc) este băiat FRUMOS și sărac care-o îmbârligă pe FRUMOASA fată bogata. I say this is RAHAT DE CÂINE.

Observații:

Avem de-a face cu un remake după filmul ăsta și dap, (re)ecranizare de roman care probabil nu era atât de rău.

Sincer nu mă interesează chiar deloc, deși Gabriella Wilde e destul de hot (Sue Snell din remake-ul la Carrie). Dar la modul american de Sports Illustrated, nu la modul de sexyness autentic.

The Lego Movie (marea aventură Lego)

Genul programului: film pentru plozi. The ultimate product placement movie, primul dintr-o altă trilogie. Aceea a merchandising-ului dus la extreme nesimțite. Următoarele două filme vor fi Tampax – THE MUSICAL & desigur, Kleenex – the MELOdramma.

Observații: Cică ar fi disponibil decât dublat și numai cu 3D. Acu la filme dublate eu nu mă duc nici bătut, că nu am mâncat de pe jos. Dacă o exista în vreo copie 2D, dar în limba lui baștină, nu exclud să-l văd.

De fapt și de drept Lego -FILMUL pare cumva mai siteț decât media comediilor în general și-a filelor cu plozi în special. E totuși făcut de indivizii responsabili de Cloudy with a Chance of Meatballs. Și după GI Joe și Transformers era cam foarte logic că disperații de la Hollywood or să înceapă să ecranizeze toate jucăriile.

The Monuments Men (Eroii monumentelor)

Genul programului: V>O>M>Ă. Am scris deja de ce.

Observații: ori-de-câte-ori văd posterul prin oraș e exact ca și când cineva ar fi mânjit cu rahat bilboard-ul sau fațadele pe care este exhibată obscenitatea asta tembelă de <<film>>.

Vampire academy (Academia vamipilor)

Genul pogromului, pardon pogramului: încă un twilight scheisse saga. Deci film pentru femeiuști. Russian Institute versiunea low-class, s-ar mai putea opina.

Observații: în mod paradoxal aș avea două motive să-l văd. E făcut de tipul responsabil pentru Mean Girls care la vremea lui a fost cam distractiv și deloc pe cât de cretin părea. Al doilea motiv este Olguța (Olga Kurylenco). Dar am vaga senzație că îl voi aștepta pe DVD. Sau să mă duc ca un pervers ca să fiu înconjurat de adolescente tembele care chițăie de încântare și amuzament….

Tot e bine că nu l-au tradus S-o sugem la școală.  Nu ar fi fost  exclus, la urma urmei am avut prin cinema-uri filme intitulate gen Hai, ne batem!

Winter’s Tale (poveste de iarnă)

winters-tale-

winters-tale-

Genul programului: film pentru femei și decât pentru femei. Malahie emoțională de cea mai joasă speță. Unul din produsele acelea ale culturii de masă care poate crește dramatic violența împotriva femeilor. Genul de produs lipsit de orice stil și cu singurul ambiț de-a umple batiste cu muci și lacrimi pe care orice bărbat serios ar trebui să-l demonizeze.

Observații: Akiva Goldsman este de felul lui producător. Al unor jeguri nevăzubile (I Am Legend, Jonah Hex, Paranormal activity, Constantine) și unor mediocrități vag tolerabile (Mr&Mrs Smith, Poseidon). Cât de talentat o fi ca regizeur? Eu  chiar nu intenționez să aflu. Nici Russell Crowe, nici Collin Farrell nu-s argumente automat pro sau contra.

Exact genul de film pe care nici acasă nu l-aș vedea, dapăi la cinemau.

Bottom line: mai bine bifăm tot ce-a ieșit săptămâna trecută și așteptăm cu sufleții la gură ASTA.