Premierele saptamanii & alte chestii de facut in weekend

Premierele săptămânii nu-s extrem de ofertante dar se mai intâmplă și alte chestii prin oraș & țară în weekend. Ce-i de văzut și făcut?

 

Premierele săptămânii sunt foarte variate: o comedie cu corporatiști care dansează slasa, un film de dragoste, un film cu Olimpia Melinte goală și SF-ul re-sequelarizat cu maimuțe inteligente. Prin țară e un fest de jazz, prin București se dă tripotecă și fac poze vintaj. Să începem dară.

Pe un ton optimist, cu unul din SF-urile pe care chiar vreau să le văd. Tocmai de aia nici nu m-am uitat la trailer. Evident Dawn of the Planet of the Apes, tradus pe românește drept Planeta Maimuțelor: Revoluția. Al 8-lea film dintr-una din franchizele mele favorite. Mai ales că fiind lipsit de James Franco se prea poate să fie mai bun decât primul film din seria de reboot. Mdap, chiar sunt curios ce-o face Matt Reeves din regie. Cloverfield & Let Me In sunt două filme nu chiar proaste dar în niciun caz bune.

Scădem optimismul spre zero cu-o comedie cu despre și pentru corporatști & corporatiste: Cuban Fury, tradus destul de inspirat Cucerește-o cu salsa. Trailerul pe mine m-a plictisit cumplit, deși actorii nu sunt un impediment, ba chiar unii din ei au comedii miștocuțe la activ. James Griffiths a mai regizat Episodes, un serial prost făcut după o idee foarte bună, deci nu am niciun dram de încredere.

Pentru doamne, domnișoare, adolescente și în general partea dotată cu vagin a populației mergătoare la cinemau există Begin Again, aka New York Melody. Vai, Keira, oh, doamne e și Mark Ruffalo. Eu nu am vagin, deci acest film poate să existe sau nu, îmi este complet indiferent.

Ultima premieră are loc la vreo 10 luni de la premiera spaniolă și la vreo 7 luni de la premiera piratata pe internet a filmului. Exact, este unul din filmele alea Europene de artă. Canibal-ul lui Manuel Martin Cuenca. Plicitisitor, dar cu Olimpia Melinte goală. Am zis deja tot ce-aveam de zis despre el.

Aceste fiind zise despre filme, hai să vedem ce altceva e de făcut. Deci:

Vineri seara e ceva foooarte interesant. Allkimik fac la Londonphone niște poze din alea de mare epocă și mare vintaj. Amberotipuri sau așa ceva.

 

allkimik

allkimik

Sâmbătă se protestează împotriva legilor securiste date pentru ca să aibă și SRI-ul cum spiona mai bine populația teroristă a nației. Cea mai mișto chestie apropos de evenimentul ăsta este că sediul SRI se află la capătul Bulevardului Libertății. IRONIC.

Tripoteca

Tripoteca

Tot sâmbătă tripoteca se dă în stambă cu filmele cele mai bune din doi ani de activitate tripist-cinematoarfică. Sună foarte bine și mai e și cu muzici & antren. Locul se cere vizitat, că eu n-am ajuns înca aolo: Casa de pe Chei.

sole and shape

sole and shape

Duminică, la Control este Sole& Shape, cel mai de șuzi eveniment destinat oamneilor cărora el pasă ce poartă în picioare când se dau cu placa, când se duc la băut sau când se fut. Dacă nu plec din oraș la chestia asta m-aș duce musai.

garana jizz fest

garana jizz fest

Peste tot weekend-ul se întinde Festivalul de Jazz de la Gărâna, o chestie care pe mine nu mă pasionează absolut deloc (ba chiar aș plăti ca să NU aud jazz) dar despre care ăia predispuși la jazzz-uri nu au avut decât cuvinte de laudă.