Reality este pur și simplu genial

Reality (aka Réalité) este cel mai bun film despre Cinema de la Inland Empire încoace. Și o tripangeală apoape la fel de sublimă cum a fost și Rubber.

Ca să văd Reality am așteptat vreo 8 luni, de la festivalul de film de la Venezia încoace. L-am văzut și pot spune că puține filme au meritat într-un asemenea hal așteptarea. Cel mai „matur” film al lui Quentin Dupieux este la fel de tripat ca și celelalte filme QD. Suficient de supra-realist și haosist cât să fie fratele mai mic (strict estetic vorbind) al lui Inland Empire. Și e atât de dement în toate visele filmele și mizele meta pe care le amestecă încât să fie în mod cert una din chestiile de top 10 pe 2015.

You can’t watch this film, it doesn’t really exist!Jason Tantra

are ditai costumul de sobolan

are ditai costumul de sobolan

Reality, o ploadă bizar de cuminte, vrea să vadă ce este pe VHS-ul albastru pe care tac-su l-a extras din mațele unui mistreț. Pe casetă sunt aventurile unui cameraman care vrea să devină regizor pe care le regizează un alt regizor. Un tip cu o emisiune culinară suferă de o iritație invizibilă. Este probabil de la costumul lui gigantic de șobolan în care prezintă emisiunea gastronomică. V-ați întrebat vreodată cum gem oamneii uciși cu unde invizibile de televizoarele revoltate împotriva prostiei rasei umane?

Kubrick mes couilles!

si un travestit care merge cu jeepu

si un travestit care merge cu jeepu

Oamenii care sună din coșmarurile lor în viitorul lor și dermatologi leproși cu intenții discutabile. Capete explodate, picioare împușcate, travestiți cu psihanaliste și mobilier amplasat prin pădure.

Pas de tout besoin des suppositoires, je sus dans un cauchemar!Jason Tantra

si regizorul care e de fapt cameram si care viseaza

si regizorul care e de fapt cameram si care viseaza

La fel ca în Non Film și Rubber, și acilea Quentin Dupieux se joacă de-a filmul meta si se bălăcește în post-film doar ca să fută niște bocanci în gurile căscate. Dar o face cu mai puțin cinism și mai multă detașare de subiect și de umoruri. Care abstractizate la maxim, sunt deja umori. Reality este un film despre cum cinema-ul de fapt este vis, totul a fost deja filmat și visat, ideile bune nu vin o singură dată și, finalmente, originalitatea poate fi un coșmar.


Versiunea pe cinema, nu pe câine, a lui Wrong, reușește să fie mai percutantă și mult mai onctuasă decât wrong-ul inițial și face rabat de la teribilizmele din Steak și Wrong Cops. Pe care, apropos, le-am găsit pe online. Enjoy.

it is indeed an eczema attack, but on the inside. On the inside of your head. Dr. KLaus


În mod cert dacă se apucă și Sébastien Tellier de făcut filme, cinema-ul va fi mult mai bun.

realite affiche

realite affiche