Seriale noi: iZombie

iZombie ar putea fi un serial miștocuț: are  zombie și ceva umor meta, dar eu am zis pas după 2 episoade. E prea light.

Nu m-am uitat la iZombie cu așteptări prea mari. Părea un produs blând, siropos și targetat către entități cu vagin și prea mult timp liber de petrecut în compania unui număr modest de neuroni. Dar adevărul adevărat este ca noul serial cu zombie e destul de ok. Nu prin comparație cu canon-ul romeronian sau cu The Walking Dead  (deși și acilea avem de-a face cu adaptare de comics), ci prin comparație cu vomele retarde gen World War Z sau Warm Bodies.

Ce se întâmplă deci în iZombie: o studentă la medicină devine un semi-zombie (cu creierii intacți, dar ceva foame de creieri, cu o viață socială și un job) și se angajează la morgă… ca să aibă acces la creieri de hoit. Asta e o mizerie mare cât toate corporațiile teve din us of a la un loc, să faci semi-zombie, și manevra vine dinspre muntele de rahat numit Warm Bodies. Tot de pe acolo intervine și oportunismul bășit de-a da la zombies ceva din memoriile alora pe care îi mănâncă. Dar în cazul lui iZombie este dus pe un plan astral atât de fecalier, și poate tocmai de aceea mai tolerabil.

iZombie romania pun

iZombie romania pun

Odată cu creierii pe care-i papă din hoiturile de la morgă madam zombie legist capătă și flashback-uri cu viețile și mai ales morțile alora, DECI devine un fel de detectiv. Asta în contextul în care nu a avut loc o pandemie de zombizm, ci doar un incident izolat. Deci zombie sunt printre noi, dar sunt foarte puțini și foarte ascunși.

iZombie este deci cumva gen Silent Whitness dar cu o femeie mult mai tânără și futabilă (că doar n-or să se uite adolescentele la seriale cu semi-zombie bătrâni și fix către ele e țintit serialul) în rol de autopsier-investigator. Mai aduce a două seriale care mi-au plăcut mult la vremea lor: Wonderfalls și Pushing Daisies, și ah, cum era să uit, este de fapt o clonă inferioară și curvită pentru bani a lui Dead Like Me, care era superb.

iZombie romania pun waaait for it

iZombie romania pun waaait for it

Am zis că aduce a serialele astea pentru că are ceva din umor bine asumat și livrat și un aer așa, mai bizar la modul indie. E foarte meta din umor (care e fix în spiritul benzilor desenate, deși povestea și persoanjele sunt cam complet diferite) dar și foarte conformist din scenariu, fix cu structura de personaje de care nevoie ca să ducă vreo 2 sezoane. Liv Moore (Rose McIver), madam zombie protagonistă, plus un coleg de la morgă (Rahul Kohli) benevolent apropos de condiția ei de zombie și dornic să vindece boala. Un zombie (David Anders, din Revenant)care este de fapt sursa incidentului (pentru că a tăiat cu ceva drogurile și el era delaer de droguri) care-i pus pe fapte mari plus un fost iubit (Robert Buckley) de-al lui Moore, la care ea încă mai ține. Și un detectiv negru (Malcolm Goodwin) care este cam foarte degeaba în scenariu.

iZombie romania pun delivered

iZombie romania pun delivered

eating Tatianas brains didn’t just give me some of her memories, it gave me cleptomania and the ability to speak RomanianiZombie S01E01

Deci cumva simpatic, dar de fapt deloc interesant. Prefer să revăd Buffy sau Dead Like Me oricând.