Silviu Gherman, comedian: 10 momente demente & demențiale

Una dintre cele mai dubioase și metafizice prezențe de pe youtube-ul aborigen este Silviu Gherman, comedian care face și desface cu mult umor extrem de sec și disturbant conceptul de stand-up comedy.

Eu l-am descoperit pentru că era noapte, era după niște ieșeală și niște prieteni au zis că hai să-l vezi pe ăsta. Drept care m-am expus prin youtube la canalul oficial și la filmulețele alea dubioase. Nu le-am văzut pe toate dar să zicem că astea ar fi cele mai bune. Bune la modul deranjant dar fundamentalmente demente și demențiale.

<<mă fut în ea de ploaie. poem. mă fut în ea de ploaie>>

<<fie am pierdut banii în lift, fie m-a furat vânzătoarea, fie o combinație între acestea două>>

Silviu Gherman nu are nimic sfânt. Nici pisica, nici Petre Țuțea, nici Roșia Montană. Și asta e exact ce trebe’ la umor, un no holes barred care e cam psihotic și tocmai de aia Genial.

<<dacă vrem să nu jucăm cu ea nu trebuie decât să-i ținem labele departe … încă nu s-a născut pisica care să te zgârâie cu labele din spate din acestă poziție>>

<<dumneavoastră ați făcut întotdeauna bukake pe stomacul gol?>>

<<în esență proiectul de la Roșia Montană m-ar văduvi pe mine de aceste bunuri naturale>>

<<de ce ați plecat de la ultimul job?>>

<<Nu, nu mă gândeam la phalus, cum poți să zici așa ceva!? Mă gândeam la o mătură...>>

<<je voudrais recevoir de l’argent sans rien faire mais on ne peut pas etre avec la bite dans le cul auusi qu’avem l’ame au paradis>>

unul dintre cele mai de efect trucuri este impersonarea de Octavian Cotescu. Da, exact, acel Octavian Cotescu.

<<o tannembaum, o tammenbaum>>

<<eu sunt foarte fericit că nu mai trebuie să umblu din deal în deal după babe, să mă umplu de scaieți, să mă sfâșie câinii>>

Trei chestii care mai trebuie zise:

1. Da, am fost la un stand-up de-al lui Gherman. Cred că so far primul și singurul al lui. A fost 70% bine, 30% foarte prost. Tipul nu și-a repetat materialele și nu a schimbat deloc registrul ăsta de umor al lui. Care este exact ce mi se pare awesome. De la Frisky Dingo încoace nu mă mai gâdilase la simțul umorului ceva în halul ăsta. Poate exagerez, să zicem că de la Borat încoace.

2. Silviu Gherman o arde la modul renascentist: are trupă de post-industrial (JK, e synth-pop: Mesquins, am auzit de ei, dar nu i-am auzit live vreodat’, sună cumva a She Wants Revenge, dezmembrământ de Joy Division, deci bine) și-a mai și scris 3 cărți. Care acuma se cer citite.

3. A jucat în Anaconda 3 rol de iranian.

+ un blog abandonat plin de scrisuri

+ site-ul oficial