The Dead 2 India e plină de zombie

The Dead 2 este sequelul indian al aventurilor africane din primul the Dead. Și este un film foarte eficient filmat dar extrem de prost scris.

 

Cât de sequel și cât de remake este The Dead 2 India? Destul de. Asta este și bine dar și rău. Avem un mecanic de eoliene (mori de vânt) care trebuie să străbată India pentru ca să ajungă la femeia lui, o indiancă. Chestie care nu ar fi decât un documentar de călătorie dacă nu ar fi ajuns (din Somalia) virusul de zombie făcător și pe meleagurile taj-mahal-iene.

zombies in India

zombies in India

Ce se întâmplă este: omul alb ajuns (DIN NOU) în infernul lumii a treia. Doar că na, e și miște Taj Mahal pe acolo, chestie de parfum local. Din punctul ăsta de lectură politică The Dead 2 este de căcat. Și mai de căcat sunt siropurile melasele și zaharurile melodramei lăbărite care fac dintr-un scenariu care ar fi putut fi simplu și neprofund o abjecție melodramaticoasă cu clișee pe post de profunzimi ale anusului. Cât de melodramaticos poate fi un film (alert și totuși văzubil) cu zombie?

[carousel source=”media: 7328,7329″ width=”640″ height=”240″]

Păi hai să inventariem clișeele infecte. Avem plod inocent descurcăreț și orfănel? Avem. Avem traumă din trecut apropo de femeia omului alb care-a murit ca urmare a unui avort? Avem. Să nu uităm conflictul de familie, că tatăl indiencei nu o vrea combinată cu un om alb. Și faptul că duduița cu sariu este GESTANTĂ. Pur și simplu abject, deci.

zombies in India

zombies in India

Ce salvează (surprinzător de multe) este o chestie foarte remarcabilă: frații Ford se pricep la regizat secvențe de acțiune. Niște scăpări in extremis, când nenea eroul alb scapă la milimetru de zombie indieni sunt chiar memorabile. Și unii din zombie sunt foarte prezentabili. Ba chiar avem și ceva lupte coregrafiate extrem de just. Evident armele de care dă mecanicul de eoliene sunt din alea de film de holywood, cu muniție infinită. Dar al doilea film cu zombie în lumea a treia reușește să fie mai degrabă entertaining decât plicticos sau mizer. Păcat de melodramatizmele de căcat din scenariu.

The Dead 2 India poster

The Dead 2 India poster