Things to see and do: NAG 2019

NAG 2019 (ediția de București) promite nișe chestii mișto. Paradoxal fix succesul evenimentului acestuia culturalicesc este un factor perturbatoriu.  Prea mult evenimente, prea puțin în clar.

Deci NAG 2019 și io pe FFWD, dar tot mi-a luat 3 ore să sortez din oferta de happeninguri, expozeuri și pijcotăreli. Aici sunt toate 69 (dap).  Cum criteriile de selectat evenimente sunt personale și nu țin musai de gust ci de curiozitate, mi-a fost cam greu să sistematizez ceva. deci avem 3 căprării. Alea deja văzute, alea must-see, alea posibil să merite o vizită.

Deja-vu

 

GPS. Geometrii Post-Sistem în arta românească de acum

La MaRe, la subsol și um pic la etaj. Foarte frumos Kitra, Lost Optics simplu și pe kinky. Dap, merită, dar da e expo deja vernisat, poate fi văzut pân în ianuarie.

not everything means something, honey (vol.2)

La ancapoterasu, sediu nou, pe popa Soare. Sau plantelor. în fine, deja vernisat, dar nuj cât mai ține. Nu ocolitz subsolul, acolo e la piece de resistance.

BAUHAUS IMAGINISTA
La Centrul Cultural Goethe (Pavilion 32, ultra-central, Dorobanți). E anul a 100 de ani de bauhauseală, cu niște bauhaus cică suntem cu toții datori. Eu mi-am luat o supra-doză de bauhaus la Berlin, prin primăvară. Acilea nuj exact ce este dar fix un Bauhaus Imaginista am văzut. Din punctul meu de vedere, poa să aștepte asta de la București. Că e deschisă pân pe 25 oct.

MUST-DO

 

Țara lui Soare-Așteaptă 


s-a scris în textul curatorial  ”episoade din Star Trek în costume populare” eu numai pentru asta și aș merge acolo. Also Ștefan Ungureanu, Tara von Neudorf și-o galerie care-mi place ca traseu so far și care mai e și-n drum, cu berăria lngă.

Dincă Superstar

potențial de scandal dar și ceva ce suspectez că ar fi un punct bun de pornire despre relația dintre breaking-news-uri și psihicul cetățenesc. Also una din puținele chestii asumat politice din program.

Stereoscopic – AR&VR

deci fix în funcție de imaginile și textul de pe site-ul NAG asta ar fi una din cele mai mijto și oneste prezentări. Și da, îmi place ce am văzut. Îmi asum riscul de-a sta la coadă la VR. Also, mai zicem de VIARURI-uri mai încolo.

Cans ‘n’ statistics

Ok, un caz foarte fericit când m-a convins instagramu lu artistu că tre să investighez mai mult. Color me intrigued, că o să fac un detour din traseu ca să ajung pân la expozeu.

ANIMEST 2019 // VR INSTALLATIONS / INSTALAŢII VR @ Green Hours

oh, heloo, să ne dăm cu viaru zic. Mai ales că am badge de animest și-o să mă bag mai în față decât tăriceanu. WHAHAHAHHAHA. Și după aia bag un cap și acilea.

PISICAPĂTRATĂ +

EVIDENT că da, Și nu- doar PisicaP mai sunt pe acolo și Maria Bălan și KSELEQOQYNQYSHY, și Livi Po

NOAPTEA MINȚII

PeNeVe aș opina că asta promite a fi cea mai mijto expoziție de grup din seara asta.

Muzeul absent

Ok, expozeu foto. Ține o lună, deci nu-i musai în noaptea asta DARRRR eu m-am uitat pe site-ul colecției parțial expuse în expozeul ăsta și chiar aș vrea să văd ceva foto.

Like Water Under the Bridge

De pe net pare mijto și am și io un oareșce fetish cu imaginile periferiei ca decor pentru alienarea unor clase sociale de fapt inexistente.

Colors Talk -Workshop la NAG

Dap, mă simt obligat să mă duc pentru ca să-mi utilizez artistic spary-ul cu cretă turcoaz.

De ce nu

 

DIPLOMA

Din punctul meu de vedere an de an Diploma a fost peste Artsafari. Nu-s decât capodopere, e și balast dar în cantitate mică. Nu este un MUST pentru NAG din simplul motiv că ține până pe 20 octombrie, dar azi sau zille viitoare se impune o vizitare.

Maeștrii Benzii Desenate Românești – Sandu Florea

Se poate să nu știți de Sandu Florea, dar tipul este unul din desenatorii de succes și-n românica epocii de aur și în inperiu retardat al americii de după 90s. Văzubilă până pe 31 octombrie. Pentru mine este un must dar prefer să o văd în tihnă, într-o zi fără evenimențialitate.

Portrete de Cartier – Portret de Obor

Interesul deșănțat pentru Obor este noul Ferentari chic pentru hipsteri din advertaizing și târfele lor penibile. Sunt curios dacă din toată fetișizarea pre-gentrificare  a Oborului  poate rezulta ceva viabil antropologic sau artistic. Și da, îmi place ideea de galerie mobilă.

The Road to Las Palmas
Give picturii a(nother) chance!!! JK, dar Mircea Novac, de care nu am auzit vrodată pictează cam așea și așea.

Inside Out

artă de pujcăriași. Fix ce ne lipsea. Mai bine făcea Mozaiq un expozeu despre homoerotismul din videoclipurile lui dani mocanu. PLM. Chestia este că la fiecare NAG aleg 2-3 chestiuni care sunt complet în contre-champ cu ce cred eu despre arta recentă. Unul din sloturile de anul acesta merge către manasia.

GOOD DOGS

Aici sunt într-un echilibru fragil între o curiozitate sinceră și scârba pe care termenul ”instalație” mi-o cauzează instant. Dar e în lindicul al târg (Amzei) și probabil o să trec.

Mattis Teutsch. Avangardă și realism constructiv

realism SOCIALIST, ca la toate căpușele din artele românești ale deceniilor 5-6. Dar măcar Teutsch a fost capabil de-o oareșce estetică. Sunt vag curios dacăt și cum se pupă asta cu manevrele de pus pe piedestaluri căpușe și jegoși din panteonul stalinist.

Afterparty of creativity

fiind în drum spre casă aș putea trece pe la acest after-party oficial. Dar sună mult mai juicy party-ul de aici.