TIFF ziua 4. Doar 4 chestii

TIFF ziua 4. Sunt deja super sictirit de vremea asta și deci un inventar rapid al chestiilor memorabile de prin filmele servite pe la Cluj.

E atât de înnorat și mocirlos Cluju că TIFF ziua 4 debutează cu o lehamite meteo maximă. Bine că măcar filme avem. Dar azi vreau să punctez decât 4 chestii memorabile de prin filmele văzute pân acuma.

TIFF ziua 4 doar 4 chestii

  1. Viziunea asupra violenței din A Touch of Sin. Violența ca virus, care se transmite din om în om in filmul ăsta chinezesc care e atât de bun de zici că-i rusesc sau corean. Un film care face exact ce trebuie cu violența. O lipsește de orice fetiș, glam sau jubilatoriu tocmai pentru a-i reda spectacularul brust frust și eficiențele maxime. Enfin chinezăria asta e cam capodoperă și nu doar pe rezonuri de violențe super-eficiente.[carousel source=”media: 6374,6373,6372″ width=”640″ height=”240″]
  2. O replică de început din aia de pus la colecția WTF I first tasted semen when i was 7 years old. Și tot restul dilaogurilor  din Calvary, alt film extraordinar de memorabil. Un fel de cronică a unei morți anunțate semnată cu panache și cu un aplomb verbal de John Michael McDonagh.
  3. O secvență de final din aia atât de gratuit aruncată că strică un film întreg. E vorba de Enemy-ul lui Denis Villeneuve pe care pur și simplu îl scufundă în rahat cu FINALUL ĂLA. Futui și cumva aproximarea de giallo și hibridizarea de Lynch chiar îmi plăcuseră. Până la cadrele de final.
  4. Metaforele vizuale penal de geniale pentru futut răsfirate prin tot Cheatin. Doar e animație de Plympton, doar nu era de așteptat ceva care să nu fie tongue-in-cheek și filthy gorgeous.[carousel source=”media: 6376,6377,6375″ width=”640″ height=”240″]

 Acestea fiind zise eu azi aș vrea să văd cele 3 filme asiatice din program. O post-apocalipsă hongkongheză și o blestemăție japonzăși ceva ce pare neinspirat dramodie cam lăbăcioasă, dar care fiind film  koreean merită o șansă.