Top 2014: 14 piese

Primul top 2014 e pe muzică. Mai exact pe piesele pe care-am utilizat pentru tocit timpanele. Ceva hip-hop, câteva piese românești și PLM, alegeri dubioase.

Cel mai simplu mi-e să încep cârnățăraia de top 2014 cu muzicile. Fix pentru că de fapt nu mă interesează atât de sincer și de maniacal muzicile cât mă interesează filmele. Și dacă uit una sau doo n-o să mă dau de ceasul mortzii. Inițial au fost 18 acuma am ajuns la 14 plus un bonus personal pentru că din seria să nu cenzurăm cocălăria cocalarului universal. Deci

#14

Transylvania Castle – Ostyn

Până acu o săptămână nu știam de Ostyn și de piesa asta dar cred că am ascultat-o de gen 6 ori pe zi. Deci da, de mare impact. Frantzuijii ăștia electronici.


#13

Close Your Eyes – Run the Jewels

Killer Mike știe foarte bine să facă rap. Track-ul cu care-am descoperit eu al doilea Run The Jewels ar fi într-o lume fără Drake și Lil Wayne nui excepția ci standardu la rap și hip-hop.

#12

Dices – Velosonics

Mdap, prima trupă aborigenă. Și fix versiunea asta, fix pentru că Velosonics sună mult mai bine pe live decât pe album.

#11

White Beast – Tresors

Pe Tresors i-am iubit nespus când am dat accidnetral de ei live. Din nou francezi, din nou (cumva) electronizme. Post-rock izbit cu post-industrial și hăcuit întru sensibilitățile mutante ale synth-pop-ului cca 1987. Pur și simplu frumos.

#10

Explodes – Kasabian

The Geeks Were Right, versiune de 2014, mai ordonată dar la fel de sexualizată. Nu-i muzică numa bună de futut, e futut în formulare muzicală. Nimic sublimat, nimic subliminal.


#09

Modest Valhala – Fierbințeanu

Apocalipsul galactic subliminat printr-un colaj cu bukake. Sublim.

#08

Make’em Purr – Sage Francis

Poezie în stare pură și încă un rap făcut mai bine de albi decât de negri.

#07

Our Fires – Plurabelle

Cel mai bun album romanesc al anului, și mdap piesa asta e una din alea pe care le-am reascultat obsesional. Un tsunamni de senzualități tentaculare dat pe slo-mo. Bulversant. Superb. Murdar. Genial.

#06

Bad Things – Sonoh ft Common

De la Mafia lui Kelis n-am mai auzit ceva atât de sublim și atât de pe zona asta. I’m in nightmare havin a dream, PLM, intra în top și doar ca poezie.

#05

Walk like You – James

Am fost ani buni deloc interesat de James   și de pe La Petite Mort am rămas cu un blak complet și cu piesa asta pe care-am ascultat-o de sute de ori. Shoot yourself with a ricochet

#04

My Body – Perfume Genius

Mechanical cock-sucking animals. Și probabil fix de aia o piesă genială.

#03

Cyclone -Mono

Mie la vremea aia, când Courtney Love era incă hot mi-au plăcut și trupa Hole și piesa ei Mono. Mono ăia cu piesa de pe ost dela Great Expectations mi-au plăcut și ei. Dar Mono ăstia japonezi fac (cică) post rock. În mod cert le iesela modul și la timpul mai mult decât perfect orice fac.

#02

Bugatti – Tiga ft Pusha T

The All Seeing Eye. Cake. Sunglasses at Night. Fix din zona aia. Doar că fără vreo legătură cu muzici și pretenții. Un hibrid complet mutant și terifiant de sublim pe care dacă-l pun la rap exagerez, dacă-l pun digeieli fac o nedreptate. Cert e că m-a(m) tembelizat complet încercând să înțeleg ce și cum funcționează cu Bugatti. Și ăsta e Bugatti modelul vechi, bine de tot și ăsta.

#01

Fall from Grace – Future Islands

De la Poni Hoax nu m-a mai zdrențuit în halul ăsta descoperirea unui trupe. Da i-am descoperit tardiv pe Future Islands, că piesa asta este de pe al 4-lea album. Dar e ca un bal de basolvire de prin 1988 cu mențiunea că la un moment dat el începe s-o ia la pumni și s-o joace în picioare pe ea care-i deja carne tocată în rochie de ball și în jurul lor, pe ringul de dans ăilalți bluzuiesc în continuare printre stroboscoape. Totul filmat pe cinemascop și cu flood lights bizare, ca în The Town that Dreaded Sundown. it’s all about rage.

Ca doo bonusuri:

Bonus #001

Forgive Me Lord for I Have Synth – Tim Noakes, o oră de set din care reiese indibubitabil de ce este synth-urile sublime.

Bonus #002

David Guetta și Dangerous, cel mai superb Dangerous pentru consum de mase de la Michael Jackson încoace. Dacă aș fi ascultat-o de suficient de multe ori mă jur că o puneam prin top. Dar n-am ascultat-o decât de vreo 20 de ori.