Trei desene animate ratate

2014 n-a fost un an bun pentru desene animate. A fost chiar un an Oribil și filmele astea 3 o confirmă din plin.

De obicei ma uit la desene animate și nu am nicio rușine cu asta. Un Lego Movie sau Beyond merită din plin văzute și revăzute. Din păcate sunt singurele două animații valabile din 2014. Poate și Padidngton, nu știu că n-am văzut. Dar astea trei care urmează sunt niște dezamăgiri de proporția lui Frozen. Poate chiar mai proaste, dar măcar nu se cântă cântecele căcățele.

Deci, în ordine deloc aleatorie

The Book fo Life

Genul programului: animație cu mehican flava

Subiect: Dia de Los Muertos (cumva)

Aspect: Book of live arată foarte bine și este într-un anume fel vizual

Book of LIfe

Book of LIfe

Problem: eu am cedat dupa gen 20 de minute. Prea mult plictis și prea puțin entertainment. Book of Life nu m-a distrat nu m-a interesat și oricât de bine ar arăta designul nu merită efortul. E ca duck TV dar versiunea în dialectul tamil.

The Penguins of Madagascar

Genul programului: spinof dela Madagascar-uri

Subiect: origin story pentru pinguini

Aspect: simpatic dar deloc fabulos ca estetici, nici Madagascarurile nu erau vreun triumf vizual.

penguins_of_madagascar

penguins_of_madagascar

Problem: îl așteptam ca pe ziua de salariu. Deci l-am văzut cap coadă dar m-a dezamăgit complet. Are erori nasoale și de ritm și de umor și nici măcar nu au avut tupeul să il facă fie doar cu copilăria pinguinilor (ar fi fost prea Happy Shit 3). Așa primele minute sunt pur si simplu mișto din toate punctele de vedere iar ce urmează este un plot foarte inegal regizat din care eu am rămas cu simpatie doar pentru minionii caracatițoși ai lui Dave. Da pe villain îl cheamă Dave. Asta e o dovadă de mult umor și prin scenariu se poate observa că nu din scris ci din regizat parvin problemele majore. Care sunt destule: de la ursul polar care o arde gay și foca care-ăi just hideous și bufnița care seamănă mult prea mult cu foca și pân la pinguinii mutanți sunt multe treceri peste linia bunul simț. Nu-i vorba de umor prea sec pentru un film de copii e vorba pur și simplu de momente nasolite din regie care sunt efectiv nasoale. Cel mai nasol ies pinguinii care sunt în filmul ăsta o mână de vigilante cretini și nimic mai mult.

Also, atâta tămbălău doar ca un penguin să fie ras la cur, cam la asta se poate rezuma The Penguins of Madagascar.

Big Hero 6

Genul programului: ecranizare Disney după BD Marvel

Subiect: Disney încearcă să fie actual și relevant

Aspect: nu arată rău dar în afară de designul de personaj nu-i mare lucru de văzut. De fapt e fix ce-ar fi înțeles niște șefi de studiouri din chestiile alea japoneze cool care le plac la puștimea din ziua de azi.

Big Hero 6

Big Hero 6

Problem: cu ce să încep? Ah da, cu scenariul. Un puști și robotul lui gonflabil (asta ar fi făcut ăia deștepți dla Pixar) dar și amicii nerzi care-și fac costume hi-tech de super-eroi (dar care nu există ca personaje, sunt doar umplutură, că Disney nu s-a priceput vreodată la filme cu mai multe personaje) trebe să oprească un kabuki masked villain care are o armată de miniboți…

Nu sună rău dar lipsesc hălci din povestea lu Hero (Hiro, nume japonez, personaj japonez) și mai are și pusee de drăgășenie pentru 1% și are la fel de multă corență și eleganță cât un film nemțesc cu ninja din anii 80. Impostură și zero umor, cam asta au făcut Disney. Singurul moment bun din film este ăsta și este fix Pixar.