Turbat sau [email protected], povestea cu iepuri cyborgizați

Turbat e un sci-fi foarte dement și foarte B-series cu iepuri mâncători de turbă. Turba fiind un fel de cărbune patrupezii sunt turbați prin Tg. Jiu.

Turbat vine bine pe peisagiul de chestii grafico-narative încă sărac din românica. E un SF cu umor și alură de B Series movies, e calibrat să fie dement și ironic. E super-print, una din cărțile alea obiect rar pe la noi, foarte plăcubilă și la ochi și la dejt.  Povestea e cu iepuri modificați genetic de un savant (japonez, desigur) care se rătăcesc și ajung la Târgu Jiu. Acolo unde nu se întâmplă mai nimic, dar locul duduie de plictis și de Brâncuși. Hop-țop se roade din Masa Tăcerii, se exploadează pe stadion și se intră în mine de cărbuni. Plot-ul e manevrat cu ceva cinism (locurile-reper ale urbei sunt kaufland și benzinăria mol, parcul cu brâncușuri și stadionul) și cu ceva naivitate programată (iepurii care fac statuie creatorului, wtf) și merge ca uns.

Pe grafic e extrem de mult negru (iepuri negri noaptea, gen) dar și ceva inspirație la paginație. Frust și eficient, dar perversul din mine speră că numărul doi din [email protected] sper să fie all in NEON BLISS.

Turbat

Turbat