Ugly Americans un serial animat

Ugly Americans l-am descoperit recent și l-am savurat așa, mai mult din nostalgii după epoca de aur a Futurama și din pasiune pentru Charles Burns.

Ugly Americans e serial, e animat și este cam ca Futurama. Adică plin de creaturi bizare și cu niște personaje din alea defecte toate. Ce-ar trebui să zic e că nu are calibrul umoristic și geniul de la Futurama, dar are un New York (dintr-o realitate paralelă) supra-populat cu creaturi și blestemății. De la vârcolaci la roboți și de la oameni-amoebă la demoni cu acte în regulă sunt de toate. Multiculturalism și integraționism dus la extrem, fix cum le place la americani să arate la restul lumii că e bine și frumos.

zombie zombie sucky sucky

zombie zombie sucky sucky

Morgan Freeman

Morgan Freeman

 În miezul acțiunii și epicentrul serialului e un tăntălău de la Departamentul de Integrare al monștrilor în societate (de unde și anumite comparații cu Office, injuste aș zice eu) care e combinat cu-o demonoaică way above his level. Nu că n-ar fi xerox după Fry & LeeLaa din Futurama. Dacă punem și un zombie nesimțit și cam tembel pe post de coleg de apartament (și locțiitor de Bender) e copie al indigo. Enfin madam demon este fiica lui Mia Farrow și-a lui Satan, Morgan Freeman face prezentarea de lansare a campaniei electorale prin care Creature form the Black Lagoon vrea să ajungă primar al New York-ului. Sunt și referințe foarte cinefile și ceva umoruri. Dar e umor offbeat și poate tocmai de asta e un serial de care eu am aflat într-o noapte, într-un hotel de pe Comedy Central.

Creature from the Black Lagoon slide-show

Creature from the Black Lagoon slide-show

demonic misdemeanors

demonic misdemeanors

Ce-i interesant e că Ugly Americans funcționează mai ales vizual și desenele sunt foarte inspirate de prin desenele lui Charles Burns. Și tot de acolo păstrează ceva ușor grețos și cumva amenințător. De fapt șarmul serialului ăstuia provine tocmai din modul casual în care se întâmplă chestiile. Bucuria servirii de detalii și de (com)ploturi complicate pe care-o avea Futurama lipsește. Deși ceva din modul de funcționare al fiecărui episod aduce cumva a The Simpsons. Scurtissimă expozițiune, un problem și ca urmare o derivare absurdă. Unul dintre regizori/creatori are și niște experiență cu Homer&co. Asta se vede.

precum in New York asa si in infern

precum in New York asa si in infern

si troll-ul troluitor

si troll-ul troluitor

Ugly Americans

Ugly Americans

Pentru un serial cam rece la umor se cere remarcată o lipsă a marilor propovăduiri de ideluri ipocrite. Toate mesajele despre vai toleranță și diversitate sunt trecute sub tăcere și mesajele uneori înălțătoare (lecții de viață) care mai sunt servite din senin pe final de episod sunt atât de pur-si-simplu-aruncate-acolo încât nu cred că cineva era cumva serios în legătură cu ele. Deci da, Americanii urâți este mai cinic decât ar fi de așteptat, nu chiar pe cât de tâmp și neoriginal pare și mai are cumva și un șarm al lui. Discret și de gustibus. dar eu tocmai am terminat de văzut în binge primul sezon și sunt cam mulțumit.

Ugly Americans

Ugly Americans

Ugly Americans

Ugly Americans

Big Brother cu mutanti

Big Brother cu mutanti

Ugly Americans

Ugly Americans

let the amoeba guy talk

let the amoeba guy talk

fostii primari ai New York-ului

fostii primari ai New York-ului

un slovac dubios  si-un koala plangagios

un slovac dubios si-un koala plangagios