Uitasem de Sin City 2

Ca 99.99% din sequeluri Sin City 2 este inferior primului film. Și totuși, grobian și exacerbat cum este el, mi-a plăcut.

Sin city 2 (A Dame to Kill for) ar fi tot trebuit să fie filmat și să apară prin cinemauri de-o eternitate. S-a tot amânat și când finalmente a avut premiera (prin august) mie nu-mi mai prea păsa. Ba chiar era pe un vibe destul de cinico-nostalgic: n-o să-mi fut iubirea față de primul Sin City doar pentru că Rodriguez a făcut prea târziu un sequel. Totuși l-am văzut, în Titan, la deschidere de Cine Grand (multiplex). Și mi-a plăcut. E prost’ da’ bun. E low-brow, e pulp, e juma de film mameloasele lui Eva Green. Nu are cum să fie non-entertaining.

EVA G

EVA G

Ca să mă bucur de Sin City 2 a trebuit să mă adaptez la condiții cam vitrege. Primele zece minute de film, narate din voice over sunt pur și simplu sinistre. Ai tot timpul să te benoclezi prin ochelarii de 3D la cât de mult s-a denaturat grafica aia sublimă a lu Frank Miller. Practic tot ce-i fundal arată oribil de ieftin și 3D-ul nu face decât să nasolească și mai rău lucrurile. Dar nu-i atât de insurmontabil cât să nu merite o vizionare. Pentru că cele ce urmează sunt violente și măcar la violențe nu s-a făcut rabat. Pentru că da, e cumva entertainment pur, lipsit de creieri dar dotat cu niscaiva coae (metaforice) și desigur multe buci și mamele (concrete).

N-o să povestesc A Dame to Kill for mai ales pentru că n-am niciun chef să-l povestesc sau să-l compar cu ce era prin BD-uri. Ce contează de fapt sunt personajele.

not Dwight or is it Dwight

not Dwight or is it Dwight

Cel mai prost personaj este prost pentru că s-a schimbat actorul… Josh Brolin l-a înlocuit pe Clive Owen în rolul lui Dwight. Chestie confuzantă și Joseph Gordon Levitt care seamănă mult mai mutl cu Owen e și el în film. Oricum din distribuție ăsta este cam singurul minus incontestabil.

EVA GREEN

EVA GREEN

Eva Green o joacă pe Ava. Mai ales trup și niscaiva suflet. Otreapa ultimă, zdreanța cu magnetism vaginal capabil să bage în boală orice bărbat. Indiscutabil un personaj sexist și malevolent absolutamente delicios.  Ava este cumva cea mai pură esență de pulp din ăla oldschool și veritabil până peste poate.

johnny si-o ia urat

johnny si-o ia urat

Joseph Gordon Levitt este Johnny (nu Dwight) și  este personajul central al ălei mai bune dintre povestirile din Sin City. E pur și simplu ceva atât de minunat și crâncen scris cât mdap, uite de asta Frank Miller, cu toare nazismele lui filo-evreiești și toate paranoile de whitetrash american aferente lui este totuși GENIAL. Povestea lui Johnny este There Will Be Blood, varianta de comix. Și e sublimă.

Rosario Dawson

Rosario Dawson

Rosario Dawson nu face prea multe în acest film, are câteva momente de postat bucile înspre camera de filmat și la un moment dat poartă o perucă blondă. #HOT

MARV

MARV

Evident, rămân cu o mare pasiune pentru Marv, ăl mai bun personaj pe care l-a avut vreodată Mickey Rourke. Marv  este Marv și cuvintele este de prisos.

Se simte cumva că balansul regizoral între Robert Rodriguez și Frank Miller s-a înclinat (mai) mult în favoarea celui de-al doilea. Chestie care nu-i musai un plus, mai ales dacă ne aducem aminte de oroarea insurmontabil de ratată The Spirit. Dar văzut ca tits & violence galore filmul ăsta este fix cum ar trebui să fie o ecranizare după Miller.

sin-city-2-poster

sin-city-2-poster

Ce-ar mai fi de zis?

motivele pentru care Sin City este minunat de entertaining sunt următoarele:

  1. Mamelele lui Eva Green.
  2. Marv.
  3. Toată povestea lui Johnny.
  4. Restul de Eva Green.

Nu-i exact mult dar este mult mai mult decat au de oferit alte filme americane de tip blockbuster hidrocefalizate fix pentru cel mai prost sobolan adolescent de popcorn ronțăitoriu.

rememorare

rememorare

PS: nu am zis nimic despre Jessica Alba pentru ca in filmul asta Jessica Alba este degeaba. Mai are si momente in care arata atat de prost incat pare-a fi mizeria de Shitholly Berry.