Vikingdom sau Dominic Purcell cu plete

Inițial am avut un singur argument pentru vizionarea lui Vikingdom: Dominic Purcell CU PLETE. Dar ete, filmul s-a dovedit a fi un trash din ăla extrem de agreabil.

A fost odată ca niciodată, pe când Stonehenge arăta tot ca acuma și pe când vikingii brăzdau mările și oamenii și incendiau orașele…

Stonehenge

Stonehenge

Vikingi

Cum ziceam, a fost odată namila asta cu perucă și mustață roșcată care cică este Thor!

Thor

Thor

O apariție suficient de WTF cât să uit că eu de fapt vroiam să văd cum își construiește Dominic Purcell personajul pletos.

Thor sangeros

Thor sangeros

Ca într-un video game, Thor trebuie să adune niște artefacte pentru ca să… nu mai știu exact ce. Dar acesta nu este un film adapatat după joc video semnat de Uwe Boll. Ah, cred că mi-am amintit: Thor trebuia să îl nimicească pe noul zeu aflat pe trend ascendent, recte Isus.

Evident CGI la maxim, bătălii din alea mai cheap decât orice peplum de prin Italia deceniului 6. În mod paradoxal, montate la modul ăla clasic și curat cum nu se mai face de pe la Xena și Hercules încoace. Chestia mi-a plăcut, că deh înțelegerea a cine cu care luptă pentru mine contează. Există și un minus, adică se vede clar cât de puțină figurație au avut.

Vikingdom

Vikingdom

Dar s-au gândit și la detalii, cum ar fi călugărul ăsta care-și ia o săgeată în căpățâna lui de hipster pentru care zeii nordici nu mai erau buni, trebuia să pună el botul la creștinism, că era trendul mai nou.

Batalia secolului

Batalia secolului

Până să apară Dominic Purcell cu pleata lui eu și uitasem că e și el în film. Dar și când apare o face la modul Eroic. Adică face wrestling la bustul gol cu un urs.

Care săracu deja semăna cu o piniată.

Vikingdom

Vikingdom

Nu, nu se spală pe cap Thor, este DP care își curăță abdomenul războinic de sângele de urs.

Vikingdom

Vikingdom

WOW, Dominic Purcell cu plete. WTF.  N-am mai fost atât de șocat de un hair-do de la Find me Guilty cu  Vin Diesel non-chelios. Oricum am senzația că Dominic Purcell este noul Michel Pare. Și nu o zic doar pentru că joacă împreună prin filmele lui Uwe Boll.

Vikingdom

Vikingdom

În altă ordine de idei, filmul ăsta a beneficiat de un plan financiar foarte interesant. S-au cheltuit bani pe peruci, dar pentru costume s-a apelat la metode netradiționale. Eu suspectez că s-a întreprins o jefuire a garderobei lui Jennifer Lopez. Altfel nu-mi explic nici rochia (de zdrență pe covor roșu la niște premii ale industriei americane de shittertainment) pe care o abordează acel Mircea Solcanu (în poza de deasupra, dedesubt e sor-sa) nici alte câteva costume.

Vikingdom

Vikingdom

În mod uimitor pentru o serie B mult prea computerizată, există câteva cadre chiar bune.

Vikingdom

Vikingdom

Cadrul de mai sus ilustrează exact problema mea apropos de filmele cu vikingi: cum dracu’ să îți pese de niște cocioabe din lemne construite pe ruinele civilizației romane de creștini? De ce m-aș identifica victimelor mizere în loc să țin partea ălora cool și violenți de pe corăbiile alea mișto? Pentru epoca aia (the Dark Ages dintre Antichitate și Evul Mediu) vikingii  era cea mai bună chestie.

Vikingdom

Vikingdom

Acuma este momentul să cunoștem mica oștire pe care Dominic Purcell o strânge pentru a-l combate pe Thor.  Ăsta e cică asiatic, ba chiar are și replici în ceva sună a limbă asiatică. Individul pare cunoscător pe bune de karateuri. Problemul e că nu arată DELOC a asiatic și creează o impresie de actor alb cu blackface atunci când vorbește chineză sau ce-o vorbi.

Vikingdom

Vikingdom

Fotomodelul care a ratat castingul de la Rămâi cu mine. Din montaj pare a joina întreprinderile războinice pentru că dă cu join și  <<asiaticul>>.

Vikingdom

Vikingdom

Brutele gemene sau whtvr, culturiști care erau prieteni de mici. Asta aflăm (că ce prieteni erau ei) când mor amândoi pe câmpul de luptă, ceva mai ulterior. Într-o lume mai bună ar fi fost protagoniști în filme de Ruggero Deodato.

Vikingdom

Vikingdom

Deci individul ăsta chiar NU e asiatic. Oricum trebe dat un punct în plus la imagnație filmului. Ce PLM ar fi căutat un asiatic în Europa pe la anul 800?

Vikingdom

Vikingdom

Altă zdreanță de la Jennifer Lopez din dulapul ei de divă jefuită. Trangresiv și travestit  bine de tot filmul ăsta.

Vikingdom

Vikingdom

Purcell are și el o costumație de zile mari, rămasă probabil de pe la Adam& the Ants in mint condition.

Vikingdom

Vikingdom

Și încă un outfit WTF, de data acesta probabil decât o copie după ceva de la Liz Taylor din dressing.

Vikingdom

Vikingdom

Dacă era film asiatic ăsta cu părul verde-albăstrui ar fi fost indiscutabil protagonist și s-ar fi luptat el cu Thor cel cu păr mult prea incandescent. Dar acilea e doar secundar, violator de femei și copii sau ceva de genul.

Vikingdom

Vikingdom

Există o singură duduie. Insuficient dotată mamar. Care însă se încăpățânează să o ardă în bustieră. Prin Ninsoare.

Vikingdom

Vikingdom

Și evident, un druid. Să-i zicem Gandalforamix.

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Acu secvența asta, cu intrare sub-acvatică în lumea morților e după absolut orice standard cam genială. Cai care înoată în jurul lui Purcell (am mai văzut asta undeva dar nu mai țin minte unde) și niște set-design excelentissim. Vibe foarte puternic de peliculă semnată de Mario Bava (recte Ercole al centro della Terra) și domnul Bava este unul din ăi mai esteți auteuri de filme.

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Evident, reuniunea cu tatăl zombie (Dominic Purcell with long hair, I AM NOT your father!)

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Plus o piramidă de pijdi vopsite auriu. Exact ce te-ai aștepta să găsești în Hadesul viking.

Vikingdom

Vikingdom

Între care Purcell trebuie să se infiltreze (în timp ce-l ține tac-su care de fapt nu era tac-su de picioare). WOW. Set designerul sau a văzut ceva filme bune la viața lui sau și-a fumat mințile cum trebuie.

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Splendorile subacvatic-mortuare nu durează prea mult pentru că Purcell cu pleata sa cu tot trebuie să-și confrunte fratele. Și o cam belește.

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

În sensul că revederea se lasă cu tortură în loc de tort de bun-venit.

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Acu o chestie care mă bâzâie de ceva vreme apropos de filmele astea ieftine și kitchioase și făcute cu mult CGI. De la un moment dat încolo și-au dezvoltat o estetică a lor. Ceva lipsit de orice urmă de stil (cum mai era observabil prin producțiile Hallmark) dar în toată penibilitatea lui un stil de sine stătător. Cam ca prin anii 60 și 80. Camp-ul clasic și trash-ul optzecist se continuă prin filme din astea cu buget mic și setting mai mitologic.

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

În timpul liber Thor desțelenește globuri oculare de la subalterni care nu sunt suficient de respectuoși.

Vikingdom

Vikingdom

Evident că bătălia finală are loc la Stonehenge și evident că există un twist de dimensiuni nesimțite pentru ca binele să învingă și Dominic Purcell să nu chelească de oftică.

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

Vikingdom

De încheiere ar mai fi de zis că l-am văzut acasă, pentru chill & fun  și că Vikingdom a fost făcut cu 3D și că deh, dacă ar ajunge așa ceva la noi prin cinemau, eu m-as înghesui mai mult decât la chestii gen Connan remake-ul. Și până una alta, dacă îmi permit zăpezile, m-aș duce la Hercules nou. Deși sunt sert că nu va fi la fel de fun ca filmul ăsta.

Vikingdom poster 1

Vikingdom poster 1

vikingdom poster 2

vikingdom poster 2